ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ

19th Οκτ 2014 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΟΦΙΑ

Καθημερινά η ΑΝΗ πραγματοποιεί δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ  με ώρα αναχωρήσεως 17:30 και ώρα αφίξεως 06:00 . Η διαδρομή είναι μέσω της συνοριακής γραμμής Προμαχώνα , φτάνοντας στην ΣΟΦΙΑ  με επόμενη στάση ΠΛΟΒΝΤΙΒ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ ωρα αφίξεως 07:30 με τελικό προορισμό ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ και ώρα αφίξεως 09:00 .

Η Στάρα Ζαγόρα (βουλγαρικά: Стара Загора = Στάρα Ζαγκόρα, Παλαιά Ζαγορά) είναι πόλη της Νότιας Βουλγαρίας και εθνικής σημασίας οικονομικό κέντρο. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 162.768 κατ. είναι χτισμένη σε υψόμετρο 196 μ. και απέχει από τη Σόφια 231 χλμ. Είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Είναι γνωστή ως η πόλη των ευθέων δρόμων, των φιλυρών και των ποιητών.

Σύγχρονη Βουλγαρία

Το σημερινό όνομα της πόλης, Στάρα Ζαγόρα, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε έγγραφα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Τσάριγκραντ το 1875.

Η 31 Ιουλίου 1877 είναι μια τραγική ημερομηνία στην ιστορία της πόλης. Την ημέρα αυτή έλαβε χώρα κοντά στη Στάρα Ζαγόρα η πρώτη μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο εμπόλεμους στρατούς του Ρωσοτουρκικού Απελευθερωτικού Πολέμου. Ο Τουρκικός στρατός δύναμης 48.000 ρίχτηκε στην πόλη, που την υπερασπίζονταν μόνο ένα μικρό Ρωσικό απόσπασμα και μια μικρή μονάδα Βούλγαρων εθελοντών. Μετά από μια εξάωρη μάχη για τη Στάρα Ζαγόρα οι Ρώσοι στρατιώτες και οι Βούλγαροι εθελοντές παραδόθηκαν υπό την πίεση του μεγαλύτερου εχθρικού στρατού. Τότε η πόλη βίωσε αμέσως τη μεγαλύτερη τραγωδία της.