ΣΟΦΙΑ

19th Οκτ 2014 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΟΦΙΑ

Καθημερινά η ΑΝΗ πραγματοποιεί δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ  με ώρα αναχωρήσεως 17:30 και ώρα αφίξεως 06:00 . Η διαδρομή είναι μέσω της συνοριακής γραμμής Προμαχώνα , φτάνοντας στην ΣΟΦΙΑ  με επόμενη στάση ΠΛΟΒΝΤΙΒ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ .

Κάντε ηλεκτρονικά κράτηση για την διαδρομή ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ

ΣΟΦΙΑ

Η Σόφια (βουλγαρικά: София, λατινικά: Sofia) είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα. Κατέχει στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Είναι η 15η μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμυρίων. Στη Σόφια είναι συγκεντρωμένα πολλά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, πολιτιστικά ιδρύματα και επιχειρήσεις της Βουλγαρίας. Η πόλη της Σόφιας έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα, καθώς και με πολλές άλλες πρωτεύουσες.

Συγκοινωνία

Η Σόφια αποτελεί τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της Βουλγαρίας και έχει 8 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Η «Εταιρία Αστικής Συγκοινωνίας Πρωτεύουσας» έχει αναλάβει την αστική συγκοινωνία της πόλης. Το 2002 το σύστημα συγκοινωνιών περιελάμβανε 95 λεωφορειακές γραμμές μέσα σε αυτες και το Αθήνας – Σόφιας  – Ελλάδας – Βουλγαρίας της  κοινοπραξίας ΑΝΗ .

Πανεπιστήμια – Πολυτεχνεία –Σπουδές – ΣΟΦΙΑ

Η ΑΝΗ στέκετε κοντά στον Έλληνα Φοιτητή πραγματοποιώντας καθημερινά Ταξίδια – Δρομολόγια Ελλάδας – Βουλγαρίας με λεωφορείο για προορισμούς τις μεγάλες ΅ΦΟΙΤΗΤΟΥΠΟΛΟΙΣ¨ της Βουλγαρίας ( ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΛΗ )

Αξιοθέατα

  • Ο ναός-μνημείο «Αλέξανδρος Νιέφσκι», χτισμένος κατά την περίοδο 1904-1912.
  • Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Βουλγαρίας, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας, το οποίο φυλάσσει, μεταξύ άλλων, θρακικούς θησαυρούς.
  • Η ρώσικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένη σε μοσχοβίτικο στυλ, με 5 μικρούς τρούλους από χρυσό.
  • Η βασιλική της Αγίας Σοφίας.
  • Η ροτόντα του Αγίου Γεωργίου.
  • Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
  • Το μνημείο «Τσαρ Οσφομποντίτελ» (Цар Освободител = Τσάρος Απελευθερωτής), προς τιμήν του Ρώσου ηγεμόνα Αλέξανδρου Β’, απέναντι από το κτήριο του κοινοβουλίου.
  • Το πνευματικό κέντρο «NDK» (Народен Дворец на Културата = Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού), το οποίο εγκαινιάστηκε το 1981 και αποτελεί το μεγαλύτερο πολυλειτουργικό εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τουριστικά αρχεία PDF για την  Σόφια

  ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ


ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ << Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΡΙΛΛΑΣ >>


Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ <<ΑΓ. ΣΟΦΙΑ>> Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ


ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ


ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ


ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΟΦΙΑ

 

Χρήσιμα τηλέφωνα

Πρεσβεία Σόφιας

Δ/νση: 33, San Stefano Str., Sofia 1504
Τηλ.: (003592) 9461030, 9433453, 9434096
Fax: (003592) 9461249
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης: (00359) 9461030
Ε-mail: gremb.sof@mfa.gr
Web-Site: www.mfa.gr/sofia
∆ιαφ. Ώρας: 0 Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 09.00-17.00